“Kırmızı erik çekirdeğinin umut dolu yaşam serüveni…” 3-9 yaş arası çocuklar için Fabrika Ayvalıkta…
Kocaman bir ağaç olup meyveleriyle insanları mutlu etmeyi hayal eden “Kırmızı Erik Çekirdeği” toprağa değil de asfalt bir yola düşer. Macerası da böyle başlar. Kırmızı Erik Çekirdeği, sabırla, çabayla, sevgiyle en büyük hayaline kavuşana; bir ağaç olana kadar pek çok zorlukla uğraşır ama yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmez. Neler geçer kırmızı erik çekirdeğinin başından tatlı bir rüya gibi kocaman bir ağaç olup, kuşlarla çocuklarla buluşup, çekirdekleri umut aşılı meyvelerini verene dek… Kırmızı bir erik çekirdeğinin umut dolu yaşam serüveni…
Çocuğunuz “Kırmızı Erik Çekirdeği”ni izlediğinde neler olacak?
Oyunda anlatıcı tekniği kullanılır. Maskların ve kuklaların kullanımı, sahne tasarımının her bir parçasının dansla, hareketle hikayenin anlatımına katılması, oyunu görsel bir şölene dönüştürür. Canlı müzik ve şiirsel anlatım çocukların güzel duyularına seslenerek onlara şiirsel bir dünyayı deneyimletir. Böylece hayal güçleri desteklenir. Çocuklar oyunda; çekirdeğin tüm zorluklara karşın umudunu yeşertmeye devam ettiğini, inişler çıkışlar yaşadığını, ama her adımda daha da büyüyüp güçlendiğini, görür. Çekirdekle birlikte bu deneyimi yaşamak çocuğun hayallerine kavuşmak için ihtiyacı olan iç güçlerini, kaynaklarını harekete geçirir.
Neden “Kırmızı Erik Çekirdeği”ni izlemeliler?
Çocuklara Çekirdeğin yolculuğu aracılığıyla umut ve çaba sayesinde hayallerine kavuşma deneyimini yaşatır. Biçimi ve içeriği ile hayal güçlerinin ve yaşama inançlarının gelişmesine katkıda bulunur. Onları sanatsal bir dünya yaratmak için motive eder. Toprak imgesinin temel bir öğe olduğu oyun çocukların doğa ile bağlarını güçlendirir.
Yaş Grubu: 3 yaşından 9 yaşına kadar tüm çocuklar…
Öykü: İsmail Kocamaz
Yazan ve Yöneten: Hicran Çalı
Dramurg: Fatma Keçeli
Oyuncular: Hicran Çalı
Müzik: Emre Aytaç
Sahne Tasarımı: Merve Özdemir-Hicran Çalı
Kostüm Tasarımı: Taçlan Özüm Erk-Merve Özdemir